Måste du verkligen det du tror att du måste

Posted On Aug 14, 2023 |

Inlärda mönster kan sitta benhårt....

Har du tänkt på att så som vi lever gör vi för att vi efterapar hur andra i samhället gör?! 

Om du växte upp i en värld som hade andra sätt att leva, andra värderingar mm så skulle du också ha det.... Eller vad tror du? 

Mycket av det som förväntas av oss, som man måste eller bör göra, är väl ändå påhitt... tänker jag. Någongång någonstans har regler och normalitet skapats... och så byggs det på. Vi kan ha olika tro om hur människan kom till jorden men vi kom väl inte med en "handbok" med regler om hur livet ska levas!? 

I alla tider, tror jag, så har människor som inte följer strömmen blivit utstötta, galenförklarade och till och med dömda till döden. 

Varför? Om man inte skadar någon annan.... VARFÖR!

I vissa länder är det ofattbart fortfarande så och det gör så ont att tänka på. 

Kan det vara så att detta fenomen gör att vi även i nutid följer "normaliteten"? Kanske ligger det en inbyggd rädsla inom oss... i vårt DNA? Sticker vi ut så går det åt helvete!

I större delen av världen så skulle vi kunna forma vårt liv MER SOM VI VILL. Ganska många gör det redan och det är SÅ inspirerande. 

Visst får vi fortfarande motstånd när vi vill simma mot strömmen... av "normalitetspredikare" och mobbare... och till och med av vänner och familj, på grund av kärlek, rädsla och oförstånd förstås, men det är likväl motstånd. 

MEN DET GÅR! Om man VILL!

Categories: Coaching, Personlig Utveckling